Bandenzoeker Verkooppunten

Nieuws

Verbeterde technologie voor het ontwerpen van banden

18 juli 2024

Toyo Tire Corporation heeft een High-Performance Computer-systeem*1 (HPC) van de zevende generatie geïmplementeerd voor zijn gepatenteerde, zeer nauwkeurige bandenontwerpplatform "T-MODE", waarmee een productontwikkelingsplatform wordt gecreëerd voor de snelle ontwikkeling van banden met hogere prestaties.
*1) Vervaardigd door Hewlett Packard Enterprise
 
Toyo Tires heeft supercomputers gepositioneerd als een kernbron voor de bandenproductie en heeft zijn specificaties voortdurend verbeterd sinds de introductie ervan 40 jaar geleden. Toyo Tires ontwikkelt ook onafhankelijk de software die wordt gebruikt voor de analyse van de bandenstructuur, waarbij zowel de bandenstructuur als het voertuiggedrag worden gesimuleerd om producten op meer wetenschappelijke wijze te optimaliseren om aan de marktvraag te voldoen. In 2019, integreerde Toyo Tires ontwerpondersteuningstechnologie met behulp van AI-technologie in de conventionele basistechnologie voor bandenontwerp met behulp van CAE*2 , en evolueerde deze naar de nieuwe "T-MODE."
*2) Computerondersteunde techniek.

Momenteel evolueren technologische innovaties met betrekking tot de mobiliteit van de volgende generatie, zoals het wijdverbreide gebruik van elektrische voertuigen, autonome rijtechnologie en SDV*3 strategieën, de een na de ander in de richting van de sociale implementatiefase. Banden voor elk voertuig zijn nodig om snel de prestaties en functies te realiseren die deze evolutie ondersteunen, en in de toekomst zullen nog hogere precisie en snelheid in het ontwerp van cruciaal belang zijn.
*3) Softwaregedefinieerd voertuig. Een voertuig waarvan de mobiliteitsfuncties kunnen worden bijgewerkt door de software te updaten. 

Door gebruik te maken van de introductie van het nieuwste HPC-systeem heeft Toyo Tires de huidige T-MODE-software verder geoptimaliseerd, waardoor de rekentijd die ontwerpers nodig hebben, is teruggebracht tot minder dan de helft van wat voorheen nodig was. Bovendien wordt verwacht dat de versnelde accumulatie van simulatiegegevens de voorspellende nauwkeurigheid van het ‘inverse probleem’ van het deep learning-model zal verbeteren, dat ontwerpspecificaties zoals bandstructuur, vorm en patroon afleidt van prestatiewaarden. Dit heeft het reactiesysteem van het bedrijf voor het realiseren van technologieën van de volgende generatie verder verbeterd en geavanceerd.

Door het aantal uitgevoerde grootschalige simulaties, zoals aerodynamische voorspellingen en voorspellingen van materiaaleigenschappen, dramatisch te vergroten, wordt verwacht dat binnenkort producten met uitstekende rolweerstand en slijtvastheid, essentiële prestatie-eisen voor EV-banden, zullen worden gerealiseerd. Bij de ontwikkeling van de Open Country A/T III EV-band met grote diameter voor EV-pick-ups en SUV's, die sinds februari dit jaar al op de Noord-Amerikaanse markt te koop is, heeft T-MODE de evolutie van elke prestatie sterk gepromoot. nodig om dit te bereiken.

In lijn met de snelle evolutie van de digitale technologie die in het auto-ontwikkelingsproces wordt geïntegreerd, zal Toyo Tires blijven werken aan het verbeteren van de precisie van het bandenontwerp en de ontwikkeling, het verkorten van de ontwikkelingstijden en het bevorderen van simulatietechnologie, wat zal leiden tot de creatie van een geavanceerde CAE ecosysteem.

 

Laatste Nieuws